Birthday treat

Hari ni dah 6hb. maksudnye aku dah 29tahun 3 hari arini..ekekkee giler kalau hari2 nak kire... haha ;p Semalam kami keluar jap. sebab dapat tiket free tgk footy kat MCG...kuar jap je kol 12 kuar, kol 3 dah sampai umah balik..pegi pon just buat syarat nak amek gambo. aku mmg dah xlarat nak lame2..dengan cik sufia yang makin ligat..


actually kami mmg rushing juge keluar dari tempat tu, sebab nak mengejar zuhur. so, ince' aren mula2 ajak la pegi Dockland, so boley la konon buka kat luar sekali. konon2 birthday treat. pastu tibe2 die kate, jomlah kite balik..abang masak...wowwwwww...aku pon terus - OK!huhuhu susah ni nak makan air tangan suami...:D hehehe ince' aren mmg kureng siket minat memasak. so xkesahlah...xkan aku nak pakse2 die pulak kan... ;)

sampai rumah pukul 3, terus cepat2 zuhur..pastu die terus tungtangtungtang kat dapur. hehehe aku xtolong pon ok.. ade la tegur sket2 je. yelah yang rase2 mcm membahayakan je..pastu pukul 4 lbey aku masuk dapur jap. sebab rase nak makan kuih lapis. so aku pon buat la kuih kejap. hehe sekejap je dah siap pon kan.

so ni lah hasil untuk buke semalam. beriani u'ollssss...nasi tu mmg saje masak nasik putih. cam xlalu la pulak nak makan nasi beriani time buka. hoyehhh...bape bintang aku nak kasi?9.8 star out of 10. hehehhe 0.2 tu sebab mase sebelum makan tu aku tambah gule sketttt je kat kuah beriani..kalau xyah tambah takpe sbnrnye..hahhaa tapi aku saje nak menyebok jugek...




nway time kasih abg, masak semalam. kalau tiap2 minggu camni kan best..harharhar...mmg cap jempol!


***ahad ni masak lg ye..saye boley buat almond london byk2..hua2 berangan

4 comments

dilla nazri August 6, 2012 at 7:09 PM

harharhar
sedap dowh beriani!!
tp lambat lagi baru boleh mkn!!!

DiLLaiLa August 7, 2012 at 10:33 AM

saba ye mek..ko jgn makan yang bukan2 pulak naaa...

liza August 11, 2012 at 5:14 AM

apa benda yg laki ko buat yg merbahaya tu?? sgt nak tahu! haha..

DiLLaiLa August 11, 2012 at 5:20 PM

ekeke ape ye?xde la membahayakan, word aku kurang sesuai kot..contohnye nak tumis, minyak terlampau sikit..takut rempah xmasak pulak..nanti membahayakan perut..haha ok x contoh tu? ;p