Garnier BB Cream

Hehehe macam tetibe je Dilla nak tulis2 pasal makeup ni ek.macam xsesuai..;p

kikiki yang pasti ini lah realitinye..diri sendiri dah rase kulit makin lame makin kusam. mmg la jerawat dah kurang berbanding zaman dolu2. tapi bekas2 yang ya ampun byk nye itu membuatkan muke aku nampak cam dah 39 tahun kot.. sob3... ;( aku ni bukan jenis pakai makeup ye. pakai bedak pon jarang.tu yang kulit mkn teruk kot..haishhh (kalau yg close ngan aku tau  la kot heee)

jadi aku ni mmg kadang2 ada angin, ada mase mmg akan melawat2 youtube2 macam Michelle Phan punye tutorial(yeahhhh Michelle Phannnn hehhee). ekeke sebenarnye dari dulu pon.suke tgk org buat tp nak buat sendiri malas and xsuke kalau nampak tebal2 sangat kat muke.rase pelik. dengan mosturizer, foundation, bronze, powder..dah bape lapis tu?pastu blusher pulak lg. ishh3 tebalnye aku rase...herkk!

jadi hari ni dengan gatalnye aku telah membeli Garnier BB Cream cam dalam gambar tu. sebelum beli ofcos aku dah youtube dulu. ramai yang kata ok(kebykan diorang pon combination skin/oily skin type).



first time pakai ni komen aku?mmg besstttttt...xrase oily langsung. btol terletak je cream ni. tak macam sesetgh foundation mmg immediately nampak shinny kat muke.apatah lg kalau dah berpanas, confirm lagi berminyak2 mcm minyak goreng ayam banyak nye(dah penah rase dah).

aku suuukeee cream ni, lps sapu cream, pakai loose powder sket. dah ok. aku pon bukan nak perfection sampai nak tutup habis lubang2 jerawat sume tu. just nak kasi muka xnampak comot sangat je...aku confirm akan beli lagi krim ni(tak tau la biler)..tunggu yang ni habis la...berkurun lagi kot...hahahhahahaha ;p

aku xpenah try BB cream yang lain..hehe aku mmg jarang berabis kat makeup..so xsure kalau compare dgn brand lain mcm mane..kat msia punye Garnier BB cream same mcm ni x ek?


***pakai kalau gi majlis je kot heee :D

4 comments

Nazariah September 19, 2012 at 10:06 AM

Hihi...akak kat sini mmg sempoi giler..xde dah brg2 muka sgt pun..cukup sekadar cream dan bedak..cream yg ada warna mcm ni pun dulu2 pakai mcm x sesuai je dgn muka akak. Balik msia kena juga carik satu produkla nmpknya...tp x nak yg nipis2kan kulit tu..:D

DiLLaiLa September 19, 2012 at 2:50 PM

kikiki saye lagi la sempoi kak..kuar pakai moisturizer je..sebab sini kan kulit kering mengelupas..hihihi

Nurrul Mohamad September 21, 2012 at 5:59 PM

tudiaaa bff michelle dah bunyiiikkk, ila utk kulit kusam kita mmg still guna aspirin mask tu ila. n u and i same same also ma, no makeup here n there :D

DiLLaiLa September 26, 2012 at 8:56 PM

alamak yeke nurul.kat sini mmg xpenah pakai mask nurul(nampak sangat dah lame x jage muke kan?) >.<"