Nyanyuk

Hari ni aku bukan setakat nyanyuk..jalan menggeletar2 plus rase nak terkencing dalam seluar jugak!sob3 betol2 macam ciri2 umur nenek umur 110tahun..huuu entah hape2..

ya Allah..tak tahu lah apesal otak aku xcenter arini...aku pegi deposit duit tadi..ada duit sket dalam tangan so terus kena cepat2 masuk bank kalau tak bahaya(hehe)..aku pegi petang2 tadi time dah nak amek sufia..time tu pukul 5.45 centu..kat sini kalau deposit duit kat machine kena masuk envelope duit tu, macam kite cash kan check kalau kat msia..huuu so aku mmg ada terkial2 sket la..lepas tu nak  dijadikan cerita, kad bank tu keluar lasstt sekali(tak macam withdraw duit, kad keluar dulu-baru duit keluar). so lepas dah dapat resit, aku pon menononggg lah jalan..actually aku xde la blah terus pon..ada la at least 5 6 saat aku berdiri depan mesin tu, siap check resit lagi. tapi xde pulak dengar kad keluar. biler dah blah tu on da way pegi parking(hari ni parking jauh)-dah pertengahan jalan, baru teringat kad!aku berlari dengan beg sekolah..ya Allah btol2 gigil mase tu..aku xdpt byg la kalau org swipe kad tu as credit card!matiii!tu jelah duit nak survive..sob3...aku lari lari lari..aku xtau lah dah bape lame aku xberlari in public..tp td aku tak peduli dah td...

sekali sampai kad dah takde!ya Allahhh!! huuuu aku rase muke aku dah putih kot.cepat2 aku check resit tadi(seb baik simpan lg).time tu dah pukul 6 kot. terus call bank untuk blok kad. haii nak blok tu pon mcm2 nak di verify nye..aku lagi la bertambah2 gigil bile memikirkan anak kat childcare. childcare tutup pukul 6.15..huuuu sabo je lah..aku cakap sambil termengah2 and mulut gigil2..boley bayang x?astaghfirullah ape la nak jadi dilla oiii..huk2..

pape pon Alhamdulillah dah selamat diblok kad ku itu..kepala terus sakit sampai sekarang, sebab terperanjat..bersyukur sangat Allah gerakkan otak aku ni ingat balik kad bank tu.kalau dah sampai umah or esok baru perasan mmg babai la kot.. >.<


***faradilla...faradilla..ish-ish-ish...

7 comments

liza September 17, 2012 at 10:57 PM

Bahaya betul mu ni mek. Cemana boleh lupa kad tu? Seb baik sedar awal, kalau tak menangis tak berlagu la. Ada rasa kurus sikit tak lepas berlari tu. Hehehe

DiLLaiLa September 18, 2012 at 10:32 AM

ekeke kurus?bestnye kalau terus kurus...kaki sakit ade la..bisa2 satu badan...mcm org dah lame xjogging tetibe pegi jogging camni la..adehh

Ira September 18, 2012 at 12:12 PM

sib baik masih ada rezeki lagi.. aku igtkan ko blah tu ada org panggil bgtau kad ko tertinggal.. hehe.. rupa2 nya ko berlari nk mendapatkan kad tu.. mm.. normal la tu, kdg2 ada hari yg kita mmg careless, walhal kita tak camtu pn.. mcm aku jgk la, benda da nk jadi, xleh nk salahkan sape2..

DiLLaiLa September 18, 2012 at 1:46 PM

haishhh tu la die zira, mmg Alhamdulillah sangat..

@naAzli September 18, 2012 at 7:19 PM

pergh..nasib baik ko perasan kan..kalo jenis aku ni...lepas dah 2-3 jam baru perasan kot..lagi parah..huhu...nway...alhamdulillah sume ok kan.hikhik

dilla nazri September 18, 2012 at 7:57 PM

sape nama dilla mmg mcm tuh kot...aku penah kena skali...g simpan duit kat bank islam..pastu menonong jerk balik tanpa maik kad atm kat cdm tuh...nasib baik org x guna tau...bank yang call suh amik kad tuh...fuhhhh kalau tak, abih duit simpanan ai...

DiLLaiLa September 18, 2012 at 8:10 PM

haduihh dilla..mmg nasib baik la org xusik duit tu mek..kalau x demam seminggu la wehh..