Baju terpakai

Tiap2 tahun(or tiap2 bertukar season) aku mesti akan pergi baby kids market. kadang xpergi juga kalau bajet langsung takde. well rasanye aku dah pernah citer pasal ni kot, dolu2..

hari ni aku pergi lagi. tak tau lah maybe yang ni yang last ke..hehe harap2 sempat pegi lagi..pada aku mmg berbaloi3 pegi market ni. wpun baju yang dijual 2nd hand. tapi puas hati sebab kalau pandai cari mmg dapat yang almost new and branded. sebenrnya bukan nak kejar brand sangat. tapi nak kejar baju yang kainnya elok. aku rasa lagi brand baju tu, kain dia lagi tahan wpun dah basuh banyak2 kali giler barulah nampak lusuhnya.

macam tadi aku limitkan spend 50dolar je. huhu tapi aku dapat 32 helai baju. saiz 4, 5 and 6..bermakna average sehelai adalah 1.50dolar(or rm4.50). range harga antara 25sen hingga 5dolar. kalau nak yang lawa2 lagi pon ada sebenrnya more than 5dolar. tapi mcam tak berbaloi la pulak kan. tgk keadaan..tempat ni kalau untuk shopaholic macam aku tapi tak berduit macam aku jugak, mmg sesuai la pi market ni. hehe



kalau tgk kat gambar tu, cantik2 kan. jeans yang biru cair tu Cotton On brand new. 3dolar. yang satu  lagi Esprit 3dolar. tshirt tu esprit juga 3dolar. pon macam baru. yang penting kain dia elok. kasut tu 5dolar.

market ni mmg antara yang aku akan rindu serindu rindunya..huhu..my happiness..tempat aku release tension..^_^

***best sengsangat

2 comments

Nazariah September 14, 2013 at 7:30 PM

kalau kat msia, nak yg cntik sikit pun Rm30 lbh..huh..yg biasa2 baju aisya bolehla dpt rm18 ke rm20..jeans mmg xdptla below rm20..beli sikit2 pun dah rat2 la..

DiLLaiLa September 14, 2013 at 9:01 PM

huhu tu la kak..kwn2 sy citer juga.sbb tu bwk bekal sikit2 dari sini utk thn dpn punye..takut terperanjat msia mhl sgt.sini dah biasa beli yg murah2 je.huuu