Cerita pasal berat

Huwaaaaaa boley x..aku tetibe tensi sebab orang keliling asek citer pasal berat badan jek!huwaaaa..tgk gambo kawan2 sume dah kurus!haduiiiii...aku jugak yang di takuk lame..langsung xde kesedaran..

haishhh aku ni mmg sejak dari zaman dulu pon mmg xpenah amek kesah sangat pasal berat..bukannye perasan kurus, cume aku pon xperasan aku sebenrnye nampak gemuk ke kurus..tapi lately ni emm tetibe aku terfikir..biler jalan dari parking gi ofis pon rase badan dah berat..ok bukan rase badan bertambah berat..cume rase makin xfit nak jalan and pergerakan xselaju dulu..

ditambah pulak biler menengok gambo kak naza yang kurus giler..aiyoooo lagi la aku risau...memamng sejak bersalinkan sufia berat aku maintain je kat 60-61kg..susah dah nak turun2...and aku xpenah usaha pon nak turunkan berat badan..

aku rase dari segi makan aku mmg bukan jenis yg makan byk and makan yang bukan2 sangat..kalau beli jajan or coklat2 dalam rumah ni mmg aku jarang sekali makan..kalau beli satu kotak tau2 je dah tinggal habuk..huhu tu maksudnye housemate aku dah abeskan le tu..

ermm...since last week aku dok survey uni punye sport center programs yang boley dijoin, tapi sumenye buat lewat petang sangat..which is impossible aku nak join..Darebin Community pon ada juge tapi pon lewat petang juge..kebanyakannye bagi peluang orang habis bekerja untuk join kot..tapi untuk kes aku xleh la sebab kena amek sufia kol 6ptg..

kalau nak harap aku bersukan kat rumah ni mmg impossible la..xde dorongan and xde pape yang push pon..paling2 pon aku bersukan kat dapur je jawabnye.. =.='


ince' housemateeeee...tolong lah dakuuuuu.. ;(


***.............
yang sedih,

6 comments

Ira April 18, 2012 at 10:52 AM

Dilla.. ko jogging keliling taman perumahan je la.. pepagi weeken. hehe.. main kejar2 ngan sufia ke..

Nazariah April 18, 2012 at 1:21 PM

Kalo x rasa gemuk oklah la...xpyh risau sgt..as long BMI di paras normal xde masalah pun. Akak diet sbb BMI overweight...:)

daria April 18, 2012 at 1:27 PM

dont worry ila baby. saya BMI obese. tp kite mmg tau ila jenis tak kisah, sbb penah tanya soalan ni before ila kawen dulu, ingat sik? time nak tengok wayang ahaha..

ok tu 60-61kg. im still 66-67-68! lom ada babyyy lagiiii huwaaa

how bout yoga? ;) tu je yg kite tak stop since start ngan ila dulu. (ingat tak dulu makan nasik before yoga, byk lak tu hahaha)

DiLLaiLa April 18, 2012 at 1:41 PM

ermmmm mmg nak sangat buat yoga...tp kalau buat sendiri takut posture x betol..sebab dah lame sangat x buat..sob3.. ;(

peah April 18, 2012 at 10:59 PM

out of topic siket,saya silent reader dah lama.. tp bukan stalker he he..

boleh ke you share ur itenary @ sydney. nak plan pergi sana lepas2 raya....

terima kasih daun keladi

DiLLaiLa April 18, 2012 at 11:22 PM

hi peah..hihi ok2 insyaAllah nanti saye tulis ye..tp tulis pendek2 je xpe kan..nanti saye try selit gambar sket2..

tq sebab sudi singgah blog ni..:)