Fleece Mitten for My Darling

nampaknye cuaca makin sejuk kat sini..walaupun xde la sejuk sangat sebenarnye berbanding dengan negara 4 musim yg lain..cume badan aku mmg xbape tahan sangat...malam tadi chilblain kat kaki dah naik balik..maybe sebab 2 hari lepas aku pakai stokin yg bukan made from cotton..cepat je suhu kaki dah lari..terus chilblain naik..gara2 tu aku takut nak gi uni tadi..dibuatnye gatal membuak2 mcm selalu tu haishhh pengsan la aku menangis2 kat opis...gatal+sakitnye tuhan aje yg tahu... ;(

ermm sebenarnye bukan nak citer pasal chilblain ;p semenjak dua menjak ni sufia dah tido kat cot balik..mmg kami nak train sket..kalo x nak menyelit kat tgh je..mak pak nye xleh la nak kepit ye dok???wakaka.satu habit sufi biler tido mmg xnak masukkan tangan bawah selimut..jadi biler waktu malam suhu dah turun jadi 7 8 degree ke mmg mengerang2 la sejuk...huuu mak pak mata dah kelat2 tu kadang biorkan je..tehehehehe..kadang2 die dah sejuk sangat die nangis la kuat2..baru kitorang bangun..hik2..

jadinye satu solution, sufia kena tido pakai mitten...and die punye mitten pulak cume sepasang..tu pon tahun lepas punye..sepasang harga 10dolar..errrr mahalnye aku rase just setakat nak buat tido kan..nak dijadikan citer yg sebelah hilang plak..puas la juge cari tonggang tonggek bawah katil bagai sume xjumpe..hmm nampaknye kena cepat2 cari pengganti sebab minggu ni sepanjang minggu mmg sejuk sangat..haissshhh kejap panas kejap sejuk daaa..

jadinye aku pon terpakse la menggigihkan tangan and kaki aku ni menjahit sepasang mitten untuk sufia..actually nak carik kat kedai pon kena gi kedai baju budak2 tu baru jumpe..duit pon xbape nak ada..huahua..tu yg malas tu...kedainye pon xbape nak dekat..mitten nak pakai cepat..so aku mmg xde choice dah..anak punye pasal.. huuu

so, ini dia...tadaaaaaaaaaa....

[yg baru]

[tinggal kenangan]



ok la kot ni kan..buat ada2...daripada kesejukan..huhu...daaa

 
***reading time pulak..

4 comments

daria April 24, 2012 at 2:11 AM

Ceyy tereeeeee... I want i wantt...kiutlah ila.nnt show gamba sufi pakai mitten tu

ikanbesh April 24, 2012 at 4:56 PM

wahh ade bakat terpendam.. bagus

M@Ri@M April 26, 2012 at 10:53 AM

wah...ila semakin terror menjahit. x sia2 rajin tlg ibu dlu.adoi!! bile akak nk terror ni.sampai skrang potong kain pn x reti.setakat menyembat leh la.hahaha

DiLLaiLa April 26, 2012 at 3:19 PM

nurul: time die sedar susah nak suruh die pakai la nurul, time tido lupe pulak nak amek ;p

zana: huhu bukan terpendam ni zana, termendak..jahit asal boley kikiki

kak yam: tapi xleh lawan pipot la kan kak yam..die punye jahitan mmg kemas..saye jahit tegak pon bengkang bengkok..tehehehe