Jalan2 Sovereign Hill, Ballarat

Lame sungguh rase xtulis entry pasal jalan2 kan?hehehe mmg dah lame xjalan..last sekali berjalan mase gi Sydney aritu..tu pon konon nak masuk dalam blog..tak masuk2..nak upload gambo dalam facebook pon xupload2..so oleh kerana dah basi, malas la pulak nak upload dah..

hehe semalam ince' aren cuti, aku pon baru submit keje kat SV, so kami kuar berjalan2..semalam kami ke Sovereign Hill..tgk gold mines tu..ermmm mmg best lah..walaupun masuk tu cam mahal sket..tp ok la juge dengan tempat tu..betol2 rasa macam kat kurun ke-19..hihi..

kami gerak dari rumah lbey kurang 1030am..sampai sane lbey kurang 1200.. sampai2 terus pusing2 cari parking..penuh giler orang..cuti sekolah la katekan..tp ok la juge..meriah..hehe..pusing punye pusing, kami dapat port baekkk punya..terus melantak dulu kasi perut penuh..kang nak jalan lapo..hehheehe..so next time kalau datang lg boley la lepak situ lg..kot2 la ada tetamu lagi ke kan..

ok..basically tempat ni mmg tmpt yg original melombong emas...kira antara sejarah awal Australia la..and then diorang kekalkan tempat ni untuk tourism..siap ada rumah2 and camp2 perkampungan lagi..kire zaman dulu punye real life la..huhu aku mmg seronok la datang tmpt camni..sebab aku mmg peminat citer2 omputih yg pakai baju kembang2 tu..dulu2 masa kecik kat TV2 kan byk citer omputih centu kan..hehe best2!

so jomlah tgk sket2 gambo ye.. :)

[di i ]

[masuk je entrance door terus ke tmpt melombong..hehe tgk tu sume org dok melombong..kalau nasib baik boley jumpe tau]

[depan salah satu rumah pekerja]

[inside the camp]

[huuu berangan nak naik ni tp susah pulak bawak stroller]

[with the ladies.. ;) ]

[ balik school..hehe]

[budak excited jumpe ayam..hohoho]

[hehe macam dalam citer cowboy pon ada gak]

Alhamdulillah dah tercapai dah nak gi tempat ni.. ;)


 ***ermm pergi tempat emas, balik hilang emas.. sdeynye tak terkate..cume xnak cakap je.. ;(


3 comments

M@Ri@M April 16, 2012 at 10:37 AM

cm menarik jek tmpt ni.hehe. ila..apa yg ilang emas nye? tercicir ke? aduss!

DiLLaiLa April 17, 2012 at 4:43 PM

huk3..xmo citer..nanti sdey.. ;(

M@Ri@M April 18, 2012 at 10:30 AM

ok2..x yah cite la. ila...ckp kt abg arin..sila pki topi selalu supaya kelihatan muda bergaya selalu.kuikuikuikui. serius! kalo dia x pki topi cm org2 berumo plak.hehe. jgn marah ye buk.kekeke! tp yg best...wife sentiasa akan nmpk muda.kekeke