mari mengeja jawi

ince' aren selalu kate..abg rase kalau nak beli rumah maybe dekat melaka kot..huuu tu tanda2 nak ajak settle down kat melaka tu..huu entahle tgklah macamane nanti ye bang..saye punye journey yg kat sini ni pon xtau lagi cemane kesudahannye..

entah nape tetibe aku terpk..kalau kat melaka ada ke ek sekolah agama untuk anak2 aku nanti..dekat johor ada sekolah agama, sampai darjah khas lagi..aku nak anak2 aku sekolah agama..walaupun to be honest, pegi sekolah, bnyak menghafal untuk jawab exam je...tapi sekurang2nye byk2 pengetahuan yg dapat..bile aku dah meningkat umur cenni pon wpun byk dah xingat tp tau la sket2..biler dah terlupe boley bertanye balik..;)

so pagi tadi saje je aku kenakan ince' aren..abg, kalau btol abg nak settle down kat melaka(maybe in 10 years probably), but certainly not immediately after kite balik mlesia..huhuhu..

aku: ok, cube abg eja,"saya pergi kesekolah" dalam tulisan jawi..ekekkeke..
org tu pon eja lah..wakakakkaka..xpasal2..nasib baik le sume btol..haha so ada harapanlah sket impian die nak tercapai tu..huhu..;)


***haihhh sebenrnye dah xsabar nak beli rumah sendiri..;(

4 comments

Nazariah April 4, 2012 at 8:24 PM

wahh...nak beli rumah kat melaka ke la...hihi..aahla, bab gi sekolah agama ni, akak rasa mcm perlu sgt. ni pun rasa amna mcm dah tertinggal. adoi, susahnya nak ajar dia bacaan solat sume..(nak hafal dlm keadaan dia belum pandai membaca jawi) terasa susah...huhu...

DiLLaiLa April 4, 2012 at 9:35 PM

hehehe tu kan baru cita2 je kak..huk2 nak buat cemane..keputusan suami kan lagi veto..huuu tgk lah nanti cemane..sekrang susah nak cakap..

M@Ri@M April 5, 2012 at 1:36 PM

agreed! sek agama kt jb lg best!tp kalo x silap skrang dh x mcm dlu. dlu x lulus xnaik kelas. skrang sume naik jek.skrang ni byk negeri yg dh ada sek agama.cumanya kena pilih yg kerajaan negeri ke swasta ke cmtu la.insyallah...semampu mungkin kte bg yg terbaikkn.
kalo settle down mlk..kena tinggalkn uthm la eh?pe planning? dok kl la....join kami ramai2 kt sini.kekekeke

DiLLaiLa April 5, 2012 at 1:52 PM

kl index pencemaran udara tinggi la kak yam..hahahhaha