Nak beli ke x beli?nak beli ke x beli?

Huhuhu since beberape hari ni dok berkira2 nak carikan sufia playpen..tapi asyik rasa macam kesian je nak letak die dalam playpen..macam mengurung pulak kan...ermm cemane ye...?

sejak 2 menjak sufi dah merangkak ni die asek jatuh je..sufia suke nak panjat2..panjat sane panjat sini..kalo aku atau ince' aren ada kat ruang tamu tu xpelah mmg kitorang sentiasa tengok2..tapi kadang2 aku nak g dapur..ince' aren pulak keje..susah juge aku nak bergerak..letak dalam walker or activity station die tu kadang2 die nak kadang2 tanak..sebab aku rasa die penat kot berdiri n die nak merangkak bebas..sufia ni angin kus2 sket..uhuhu..

merangkak tu pulak jangan kate kat ruang tamu ni hah..satu rumah die dah round..seb baik toilet xsampai lagi...aritu tengah2 aku buat keje tibe2 die nangis..aku carik2 suara macam kat dapur..takde!terkejut aku..aku dah risau sangat dah..plaknye time aku carik die tak berbunyi plak tu..rupa2nya die dah masuk kat celah2 sofa ..tempat yg aku xpk nak carik pon..saba je lah...

setiap hari ada je die jatuh..kalau xjatuh ke belakang jatuh tersembam..petang semalam jatuh terhantuk meja study aku..pagi tadi nak panjat2 walker tersembam walker plak..yang paling selalu sufia suke nak berdiri kat tepi sofa..pastu pegang pon xkuat lagi..kaki pon gigil2 lagi..ape lagi tergolek ke belakang la..aritu plak jatuh dekat besi ducted heating kat ruang tamu ni..kadang2 aku xtau jatuh kat mane..tau2 dah lebam or benjol..aduii...cube bayangkan perasaan aku sebagai mak..dah la sorang2 biler ince' aren takde..takutnye ape2 jadi...dush3...nauzubillah..haihhh...

tu yang cakap ngan ince' aren tu rumah kitorang ni mmg kecik je..sane sini barang...takleh nak squeeze lagi dah..aku macam terpk la nak pasang playpen dalam rumah...rupenye ince' aren pon pk yang same..so xde la aku rase hampeh sangat...emm..tapi playpen tu pon mesti la ada specs tertentu..uhuhu bley gitu..mak yang lbey..kuang3..aku xbape suke kalo playpen xde pintu..aku suke play pen tu jadi tempat main die sampai umur 2 3 thn ke...xkesah la nak main school ke..main castle ke..ade tempat yang khas..kalau ada pintu senang budak nak keluar masuk kan? hehhee :D

n syarat yang paling penting aku tak suke playpen yang kayu cam pagar tu..kalau colourful tu ok la kot..uhuhu..kalo yang kayu plain tu betol2 rasa macam kurung anak seyy...uhuhu aku xtau kalau org lain pk macam mane k..hihi n way walaupun rambut same hitam hati lain2 kan?hihihi aku nak rase playpen tu mmg untuk main n bukan tempat mengurung...uhuhu..bley gitu? ;-)

contohnye macam ni ke...

[tapi ni takde pintu]


[ke camni?hehhe]

[xmo la camni :-( ]


 ***uhuhu time aku publish post ni entah2 aku dah terbeli dah kot..kui3 :-p

4 comments

Ira January 28, 2011 at 7:52 PM

yg tgh2 tu lawa dilla. hehehe.. jgn cik cupi2 boring dok round2 dlm tu da la..

DiLLaiLa January 28, 2011 at 8:10 PM

hihi cumel kan zira! :)

Nazariah January 28, 2011 at 11:19 PM

Ila, xlah rasa mcm mengurung anak, cuma dia nak ke main kat situ lama2..hihi...mcm cepat boring jek...tapi xtahu la kot korg nk cuba dulu...tp kalo smpi umur 2 -3 thn pun...mcm susah jek...

DiLLaiLa January 30, 2011 at 8:53 PM

kami dah buat keputusan utk try je dulu..huhu just untuk keselamatan in case kami nak kena masuk toilet ke..uhuhu :-D