A trip to Phillip Island~

Heyo heyooo.... :-) today is such a wonderful day..Sufia turned 6mo today...yeaaayyy!!da besar da anak ibu...gigi je tak tumbuh2 lagi...uhuhu...citer sufia esok baru I update ok..arini citer pasal Phillip Island dulu...takut basi pulak kang citernye..bile dah basi tu malas la jawabnye nak tulis kat blog..hehe

Alhamdulillah tercapai cita2 ku nak pegang kanggaroo...hihihii... :-D kami ke Phillip Island dua famili dengan family kak azida... kalo pegi xberapa ramai sangat rasa selesa sket nak jalan2 n makan2 tu...mcm xsegan sangat..lagipon senang sket nak atur masa...

kami gerak dari rumah kak azida pukul 9.30am...hehe..lambat ek..huhu next time kalo nak g lagi kena gerak awal2 kot..sampai sana dalam kol 11.30am terus ke Information Center dulu..beli2 tiket n beli2 souviner yang patut kami terus gerak ke Chocolate Factory dulu...dengar2 nya uncle Panny owner factory tu was a Malaysian?betol ke eh?tak sure lah..tapi macam penah dengar camtu..dlm tu diorang tunjuk proses camne nak buat coklat dari koko sampaila jadi chocolate bar..tapi simulation je la...xde la mesin2 yang gabak die tunjukkan kat all the guests..huhu...emm coklat die pon mmg sedap.. :-)





pastu perut pon da lapar sebab dah tghr..terus g Churchill Island dulu...actually tmpt ni sangat cantik..patutnye leh amek gamabr banyak2 lagi..tapi kitorang dok sibuk bergilir2 jage sufia n nak semayang lagi..tu yang jadi tak sempat tu..xpe next time boley lagi...hehehe..emm house of heritage kat situ pon xsempat nak masuk..macam rugi gitu kan?ermm xpelah..



pastu kami ke Maze n Things..time ni dah pukul 4pm..caye x???punye la lame kitorang makan...hahahahah...buang masa betol...maze kat sini mmg a'maze'ing...uhuhuu..tak macam maze lain yang aku penah try...dalam tu ada laluan bercermin yang memeningkan kepala n carik jalan keluar.. ada bilik gravity..pastu ada tempat buat sliding yang sangat ngeri aku tengok...uhuhu..mmg best!tapi aku xkan masuk lagi..hahaha sekali masuk terus pening kepala...mabuk2 den..ihik..




oĆ³ jam da pukul 5pm kena cepat2 gi Wildlife Park..kat situ la nak tengok n feed kangaroo tu..tapi tempat tu tutup pukul 6pm..kikiki saba jela..seb baik jalan time summer...panjang la sket waktu siang ni ek..kalau tidak aduyai...rugi2 bayar duit tiket..kat sini sangat syioookkkkk....banyak sangat binatang yang xpenah terpk nak try pegang...especially kangaroo lah..yahooooo...aku suke sangat..!!agaknye kangaroo2 tu sume dah biasa ngan orang kasi makan kot..tu yang jinak semacam kot..ada banyakkk sangat kangaroo..hihihi yang paling best jumpe jugak kangaroo yang duduk dalam pocket..sangat cuteeeee... ;-)


 


pastu dah pukul 6.30 kami gerak ke The Nobbies...actually niat di hati nak makan kat situ je...tapi macam ramai pulak orang so kitorang decide makan kat kereta je nanti..huhu...owh ye The Nobbies tu mmg ada history die..tapi aku sangat la xsempat nak study...ehehhe...dah sibuk menikmati keindahan alam..mmg sangat cantik!rasa cam tanak balik je..uhuhuhu...


pukul 7.15pm terus kami gerak ke Penguin Parade..ni actually main reason yang biasanye org g Phillip Island ni...hehe nak tengok penguins lah...hihihi...n kalau nak tau kat sini mmg xleh amek gambar langsung sebab diorang takut flash camera akan rosakkan mata penguin tu..so kalo nak tau gambar yang kitorang ngan penguin tu actually dalam studio je....hahahahaahahahhahaha...sape tgk kat fb tu agaknye diorang ingat tu gambar real kot...ahaks...

aduyai kat Penguin Parade tu raaaaaaamaiiii sangat orang...tunggu punye tunggu pukul 9.10pm kitorang dptla tengok penguins yang real..sangat3 cute...sama cute macam dalam cartoon..uhuhu...tergedik2 diorang jalan..uhuhuhu tetibe kitorang terpk...penguin yang xdikurniakan akal fikiran tu pon tau nak balik ke rumah biler dah tibe waktu senja..napelah kite suke merayap lagi ek...ihihi...

akhirnya berakhirlah pengembaraan kitorang semalam..kami gerak balik dalam pukul 10.30pm centu..solat pon kat parking je..seb baik lom ramai sangat orang yang balik so parking masih belom crowded dengan orang lagi la..sampai rumah pukul 12.30am..dalam kereta xtau bape kali aku tertido...pastu aku geram2 ngan ince'aren sebab xnak singgah mane2 belikan aku kopi..uhuhuhu kan aku da tertido..hehehe...sori ye bang...


penat sungguh semalam...seb baik sufia bagi kerjasama malam tadi..dapatla kami rehat dengan aman... ;-)



 ***biler nak pegi lagi ek? :-)

3 comments

liza January 4, 2011 at 5:55 AM

bestnya dila.. yang tak boleh tahan, gmbar kepala ko tu.. boleh lak senyum dah buat lauk.. hehe

Nazariah January 4, 2011 at 11:51 AM

Ila..akak pernah terbaca yg kat philip island xleh ambik gmbr penguin...tu yg mcm percaya x caya je korg gmbr ngan penguin tu...hihi...tp nak tanya gmbar tu betul ke x mcm malu lak..sbb dlm FB sume org baca..kuikui...betul sangkaanku..rupanya dlm studio jek...ekekeke....

DiLLaiLa January 4, 2011 at 6:02 PM

wakaka... =))