are u single? ;)

hehehe malam tadi tetibe ternampak orang like2 gambo ni kat fb..see??fb lagi..fb ni btol2 influence idup la agaknye kan..adusss...mmg dah banyak kali nak deactivate acc sebenrnye tp xpenah berjaye..

ok berbalik pada gambo ni.."I may be single- but I am not desperate"..


kehkehkeh tetibe teringat zaman aku muda remaja..9-10 tahun yg lalu kot..konon2nye putus cinta la juge ni..(dont worry ince' aren tau pasal cinta pertama saya-so xkan ada perang dunia ke3 punye..ekeke..)lagipon ni kisah lame daaa...i luv my husband and nothing could change that.. :)

huhu entahle pada aku..kalau aku betol2 sayang kat some one tu..aku akan sayang je..walaupun die buat salah ke..lukakan hati aku ke...main kayu tiga ke...aku ttp sayang die..yes mungkin aku akan marah..tapi aku akan tetap sayang die..aku xkan benci die and aku xkan cakap yg buruk2 and doakan die yang buruk2..aku akan doakan die bahagia dengan hidup die..sebab?sebab aku mmg sayang die..biar perasaan tu aku sorang je yang tau..aku sorang yang simpan..and aku xsuke cerita kat orang..and xnak orang kate aku desperate pon..ecehhh..itu adalah aku..(tetibe bini orang ni kuar ayat2 cenni..geli pulak ye)..

masa tu ingat lagi..amboihhh frust menonggeng nih..hehe...saye zaman sekolah xbercinta ye..harap maklum..sampai la abes SPM..baru keluar gatalnye..ekekkee..masa frust menonggeng tu amek masa 2weeks juge la nak recover..and aku berjanji dengan diri sendiri aku xkan drag2 kan kesedihan tu..biar habis2 time tu je..aku percaya kalau relationship tu xpjg maksudnye mmg kite xde jodoh la dengan die..kan Allah yang tetapkan jodoh kite..If we love something let it go, If it comes back, then its yours! ;) xperlu lah nak terlampau sedih atau sampai nak cederakan hati sendiri dengan bermurung or bersedey sedangkan kite tau hati kite mmg dah sedia tercedera.. just be strong and move on!

itu aku..and Alhamdulillah lepas tu aku jumpe dengan my Mr Right.. ;) 

there's nothing wrong dengan putus cinta..anda rasa anda wanita yang baik?jadinye jangan bersedih..Allah dah janji wanita baik untuk lelaki yang baik..jadi yang kita dah putus tu mungkin bukan yang paling baik untuk kite lah..InsyaAllah, Allah janjikan yang lebih baik dari yang sebelumnya..

cerita ni ditulis bukanlah sebab nak bagi tau satu dunia yang aku pernah ada kisah camni..cube ambik isi2nye sahaje ye...time kasih..:)

Wassalam..


***hehehe..tetibe.. :D

3 comments

Nazariah March 17, 2012 at 10:22 AM

Ohh...ada cinta pertama juga ye...hihi..:)

DiLLaiLa March 17, 2012 at 10:39 AM

ekekekke...zaman budak2 kak...:D

M@Ri@M March 19, 2012 at 11:41 AM

ila...tetiba cm terrecall cite lama ila lak :-) dlm pala ni dok pk..eh..bkn abg arin ke yg 1st..pastu bru teringt.hehe. dugaan org lain kn. tp cm ila ckp.....ALLAH dh tentukn org yg terbaik utk bersama kte..alhamdulillah!