Nak cantik?

Sapa xnak cantik kan? Sume nak..Hmm masing2 usaha nak nampak lebih cantik dan lebih menyerlah..Tak salah usaha tu. Tapi hati2 lah..jangan salah consume.. pilih2 apa yang kite nak amek..kaji betol2 ke..ok ke x content dia.. takut akan datang macam2 penyakit lain yang datang..

ni gambar aku amek dari blog Bun Bun from Singapore, mungkin nasib dia xbaik kena alergi lepas facial. tapi kita xnak lah jadi camni kan? nauzubillah...aku tgk pon tak sanggup. teringat masa zaman jerawat teruk dulu. rasa nak nangis pon ada ;(



jom kita dengar poem ni pulak. from Amal Ahmed(Mesir), Let Your Nature Glow :)



***kita semua mmg Allah jadikan cantik..InsyaAllah.. :)

2 comments

Herman & Naza July 25, 2013 at 8:11 PM

Takutnya tgk...kesian dia..kan x pasal2..akak ada terbaca yg guna bedak arab pun baik2 muka ok jd tumbuh jerawat. Tp mgkin x semua, yg kulit sensitif sikit kot. Tapi kena hati2lah utk muka sendiri..

DiLLaiLa July 25, 2013 at 10:22 PM

takut kan kak?padahal muka dia asalnye xde jerawat2 pon..mmg la ada bekas2 sikit tapi xde jerawat...kesian sangat.. sobss