Dilla me'mamak'??yeaaayyy...

teh tarik and teh ais yang super yummilicious..slurrpp
seronok ye dilla ye...huuu seronot tuuu..sekali2 dapat makan luar malam2...huhu...kalo kat mlesia mmg selalu buat...almaklumlah kedai makan halal melambak...(hehe nampak sangat dulu malas masak)...


tetibe je aritu en. aren kate.."mok, jom makan luar jom!"yahooooo...sengihanku sehingga ke telinga..bagaikan bulan jatuh ke riba..macam tau2 je mak buyong ni malas masak ek...hehehe...


hehe..tapi mamak sini xde la macam kat mlesia..macam2 ada...kat sini menu die kureng lah bersesuaian ngan tekak jawa aku nih..hehe..ada 3 4 jenis je kot yang leh try..tapi ok la tu kan..bukan nak g hari2 pon..


emm this time kami ke Bismi di Brunswick(actually kami pegi malam semalam..haha)...hmm kalo tengok kat website, Bismi ni ada 2 3 cawangan..yang kat Brunswick ni cawangan kecik je lah..kedai nye pon xde la canggih manggih sangat..tapi yang canggih manggih nye yang datang tu mmg pelbagai kaum..cina,india, mat saleh pon ramai masuk...


hehe masa dalam kedai tu xde la aku amek gambar banyak pon..sekadar buat syarat je..hehe

muka bahagia takyah masak...ngehehe

muka lapo...huahuahua


nasi goreng prawn yang xmungkin akan kubeli lagi..xcedap cangat..n MASIN..erkk

chicken beryani yang not bad..yup..not bad at all..;-)


so ku tepekkan di sini alamat kedai..supaya next time senang nak carik..mane la tau ada sesape tanye ke..

             BISMI RESTAURANT

             848, Sydney Road,
             Brunswick, VIC 3056
             Tel: (03) 9386 8611



**DiLLaiLa~~yeayyy...len kali leh datang lagi..yeepeee

5 comments

kew_chop April 8, 2010 at 2:04 PM

cik abg ko panggil mok? adakah maknanya gemok?? haha.. tergelak aku.. wei sedapnya.. dah lama aku tak mkn mamak ni..

DiLLaiLa April 8, 2010 at 2:18 PM

wakakkaka...gitulah gamaknye mek..tapi kalo aku tanye, die kate..tomok le..ngamok le..

hehe entah ape2 entah..yang pasti kalo die panggil aku dilla mmg aku xtoleh la..hehe..

yang paling sedap teh tarik tu..lame xdapat..nyam2

Herman April 8, 2010 at 6:03 PM

Ila, kat melben makan kedai mahal x? kat sydney makan sajer lom masuk air 8 dolah sorang. Tak sanggup I.

DiLLaiLa April 8, 2010 at 6:50 PM

hehe mmg le mahal cik abang oii..tapi pegi makan luar tu 2-3 bulan sekali..anggap la saye pakai duit kocek gi sekolah untuk 2 minggu..huhu..

Anonymous April 8, 2010 at 10:46 PM

pasni nk makan roti prata+ayam tandoori lak..nyam3..