Pakcik gas datang melawat

Hehe tajuk xsesuaiii...sebenarnye xtau nak tulis ape..so belasah aje..


kisah nye malam tadi technician dari gas supplier datang rumah kami. gara2 ada paip gas bocor..huhuhu aku mmg dah agak dah ada paip bocor. dah 3 4 minggu kot..rasenye sebelum earthquake itu ari pon dah cium bau gas. tapi ince' aren ku asek kate tu bau cempedak la...bau durian la...huhuhu...cempedak sangattt...

lepas jemput kawan2 datang makan minggu lepas, aku makin confident tu mmg bau gas. sebab ada sorang akak ni pon cakap benda yang same. actually masa makan2 tu kitorang buat BBQ sket kat luar..aku mmg risau jugak mase tu..dengan api bbq nye..dengan org isap rokok lagi..kot la betol tu gas bocor takut juge ape2 jadi..time tu mmg xconfirm lg la tu gas bocor.

pastu last week aku push ince' aren soh call sape2 la yang patut kan...die pon call agent rumah. agent rumah call gas supplier. so tghr tu ada la orang datang check. tapi xtau pon mase biler tah die dtg. tibe2 ada la die tinggalkan kertas sekeping. rekod yang dia ada datang check. so kitorang pk maybe xde pape kot..maybe perasaan kitorng je bau tu..

dalam tempoh seminggu ni mmg kejap ada kejap xde la bau die...maybe suhu sejuk ke mempengaruhi juga. sampailah subuh tadi aku bangun subuh, aku dah bau gas dalam bilik. seramnye rase time tu..banyak kan kes orang mati terhidu gas? hmm ptg tadi terus ince' aren call lagi org gas tu cakap still bau. pastu sejam lepas tu ada org datang. siap bawak alat lagi untuk check. alat tu mcm utk detect kalau2 ada gas bocor underground. pastu die kate tu leakage serius. dalam hati kitorang, cemane la orang yang check aritu tu boley xdetect pape ek. padahal bau mmg kuat giler. pakcik technician tu kate kena buat hari ni jugak. mase tu dah dekat maghrib la..kol 5 centu..

pastu kol 1030 tadi diorang datang..korek2 tanah malam2, tampal yang mane patut tu and timbus balik tanah dengan kemas nye..rase macam takde pape yang berlaku pon..ince' aren kate mmg besar la bocor die...memancut2 gas tu keluar..eee seram weh...ermm pape pon mmg salute la ngan org sini buat keje..kemas sungguh..terima kasih pakcik gas..ermm dalam tempoh sebulan ni macam2 boleh jadi sebenarnye dengan kehadiran gas bocor  tu..Alhamdulillah Allah masih lindungi kami...


***lega sangat bau gas dah takde..and Alhamdulillah bocor sebelum meter rumah, kalau x...erkkkkkk

3 comments

dilla nazri July 8, 2012 at 10:44 PM

Kalau x, lmbt lah kot br kuar entry ko sbb ko pitam 7 hari 7 malam

DiLLaiLa July 8, 2012 at 11:14 PM

iskkk..mmg nau'zubillah la mek..=.='

Ira July 9, 2012 at 2:28 PM
This comment has been removed by the author.