Ramadhan kembali

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan...Ramadhan Kareem...

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk melalui Ramadhan, bulan yang penuh berkah. InsyaAllah kat tempat kami puasa bermula hari Sabtu ni. Rasanya Malaysia pon same kot.

Menyambut Ramdhan di bumi orang semestinya sentiasa sederhana. Masak dan makanan semua bersederhana. Masak satu atau 2 lauk and 1 kuih(kalau ada). Air pon sejenis. No fancy2 drinks mcm kat Msia. Aku suka sangat macam tu. Memang tu pon yang disarankan sebenarnya. Berpuasa bukanlah untuk makan yang hebat2 dan dahsyat2 dipengakhiran hari.

Semoga aku dapat bawak balik budaya ni dalam keluarga kecilku bila balik for good nanti. 

Untuk kawan2,  saya ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan. Semoga kita semua dikurniakan kekuatan untuk gandakan amal ibadah. Amin..



***Harap dapat la 'sambut' Ramadhan Sabtu ni..huuu dah 2 thn xsambut :'(
 

4 comments

Ira July 20, 2012 at 4:52 PM

Selamat Berpuasa dilla..
Semoga kita sama2 ada kekuatan untuk beramal dalam bln Ramadhan ni..

M@Ri@M July 20, 2012 at 7:48 PM

selamat berpuasa ila!! maaf segala salah silap yer! moga ramadhan kali ni menambah berkah dlm hidup kte semua.amin!

Ira July 20, 2012 at 7:58 PM

Dilla selamat berpuasa.. jom join contest.. segmen nostalgia ramadhan.. dkt blog ni ye http://ummuainries.blogspot.com/

DiLLaiLa July 21, 2012 at 11:07 AM

selamat berpuasa kak yam and zira!

zira aku pon dah join ;)