Bleeding...again... ;(

 
Hari ini sejak malam tadi Sufia berkali2 berdarah hidung.padahal suhu belom melepasi 30 pon lagi..mula2 malam tadi time nak tido..aku xperasan pon..sekali ince' aren balik keje tengok muke aku berdarah2...aku terus suspect sufia la ape lagi..minah tecit ni kalau nak tido mmg cium2 aku dulu..gesel2 muke die la suruh cium..tu yang darah die lekat kat muke ibu tu agaknye..masalahnye aku xpulak bau darah ke ape..biasanye boleh bau...hmm lepas ince aren dah perasan tu aku teruk la check die, habis..melambak darah atas cadar and sarung bantal..darah siap tembus lagi ke matress protector..haishh punye la byk..kat muke pun dah penuh darah sebab die dok gesel2 muka kat bantal kan...hmm mmg kesian la..tapi at least aku xterperanjat sangat sebab ini bukan 1st time...

pastu petang tadi aku gi kedai lepas amek sufia kat baby sitter. berdarah lagi...non stop!huk2 seb baik la ada 2 3 helai tisu dalam beg..aduiiii sedeih aku tgk..orang sume dok berenti tengok..tapi xla tanye apa2..sebab aku pon buat bodo je xpandang diorang...huu boley??kalau aku bercakap ngan diorang silap2 aku boley nangis kot..huk..terus la budak ni cranky je sampai balik..aku cuma sempat borak ngan sorang je minah saleh ni kat kaunter. die kate maybe sebab heat kot..aku angguk jelah..

bila dah balik aku mandikan salin baju susu sume ok lah dah xcranky pon..aku pon layan dia main jap kat living room..kalau x sian juge kat dia aku asek duduk kat pc je siang malam..tengah syok2 main tu, ha lari2 siap..jatuh tersembam dengan jayanya...tergigit lidah besar and darah berjuraian keluar..Allah! sedihnya aku!byknye darah sufia nak keluar  arini.. :( :( :( sian sangat anak ibu..


***jangan la terbawak2 macam ni sampai balik msia..haishhh :((

3 comments

M@Ri@M January 16, 2013 at 11:35 AM

kesiannye sufi! mmg cmni eh selalu ila?cmne nk control?ada solutions?

DiLLaiLa January 16, 2013 at 1:12 PM

huhu mmg dah banyak kali kak yam..most of the time mmg sebab panas..especially happen time winter,die xtahan panas heater rumah..
yang malam semalam ni saya rasa masih sejuk2 sikit..tapi maybe die rasa panas kot. saya suruh pakai selimut dia kate hot hot...tapi saye xcaye ;(

ikanbesh January 20, 2013 at 6:45 PM

huhu..
srh dia byk minum air.. tapi bdk kan payah... aku masa g china hari tu kena mcm tu gak.. kwn aku ckp bdn mcm budak2.. muka naik merah2 & hidung berdarah.. org ade eczema mmg camtu kot..
solution dia.. aku minum air kosong byk2.. sbb dlm hidung tu kering..
pastu nk stopkan bleeding tu.. aku dongakkan kepala and letak ais yg dibalutkan ngan kain kat panggal hidung aku yg kemek tu.. cepat sket dia kering..

tapi ni for adult la.. xtau la sesuai x utk baby