child vs adult

budak2 mmg xpandai tipu..tapi kadang2 org dewasa yang xcaye..org dewasa pulak selalu tipu budak2 and diorang percaye je(cthnye aku le tu huk2)- MANA LAGI TERUK?


kes 1: nak tido-ibu suruh pakai selimut. sufia:hot!hot!- ibu xcaye-pakaikan selimut juge- end up dgn nose bleeding iskkk

kes 2: sufia:e, poo2! - ibu check2- ibu: xdela sufia, wee2 pon x, poo2 lagi xde..bau pon xde - sufia: poo2! (sambil busy carik towel) - ibu(layankan juge): oklah2 tukar nappy lah jom - tukar kat atas katil - elok je poo2 saiz taik kambing tergolek..hehehe padan muke ibu :D

kes 3:  sufia: e, juice.. ibu(asek minum juice je ni hari ni kena minum air masak): juice takde la anak, nanti cakap ayah soh beli juice ok..sambil pretend(ayahhhhhh..nanti beli juice ok!jgn lupe tau ayahhhh) - sufia:air2...-hehe kasi air  - 5minit lepas tu- sufia terjumpe baki juice semalam. dah selamat minum dah..ibu(erkkkkk)



***belajar lah bercakap benar.

5 comments

Ira January 17, 2013 at 3:48 PM

hehe.. pandai da sufia cakap. itu la kan, bdk2 ni jujur.. x pandai tipu.. kita yg dewasa ni suka tipu bdk2.

@naAzli January 17, 2013 at 7:09 PM

haha ...byk gak aku tipu anak aku
antaranya ialah :
-tempe pun aku cakap tu ayam, beria dia makan konon ayam la...

haha....

DiLLaiLa January 17, 2013 at 8:57 PM

huhu tula kan..kite kadang xtau nak pujuk cemane..last2 tipu je senang..huu teruk ek

M@Ri@M January 18, 2013 at 1:29 PM

hahah..lawaks!tp mmg pn kn..kdg2 byk belajo dr bdk2 ni.tunggu la dia dh tau mcm2 menda ila..xde nye n tipu2.cm aqil skrang...so kena terus terang.kalo x..dorg lak tipu kte balik sbb takut kena marah.dlu kalo nk sembunyikn something...bile dia tnya kenapa mama...akak jwp xde pape.skrang ni..kalo dia nk mkn titbits b4 mkn nasi..dia tua kte x bg..dia sorok belakang bdn..biler tnya amik ape tu...xde pape la mama.huuh!!!skrang kna train dia...no kelentong2.ckp terus terang.huhu

DiLLaiLa January 18, 2013 at 10:06 PM

kih3..yang kes ke2 tu menggelabah saya nak angkat dia gi bilik air, time tu nappy dah bukak..hamik kau